Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 5 mensen last heeft van een slechte adem. Misschien heb je er zelf last van of ken je diverse mensen in je omgeving die een slechte adem hebben. Vaak is het vooral ís ochtends heel erg, maar soms is de onfrisse mondgeur de gehele dag aanwezig.
Natuurlijk hebben we er allemaal wel eens last van na het eten van knoflook, uien en specerijen of na het drinken van alcohol. Dan gaat het om een tijdelijke slechte adem veroorzaakt door eten of drinken.
Een ding is zeker: een onfrisse adem is erg vervelend voor degene die er last van heeft maar zeker ook voor zijn of haar omgeving.

Op deze site geven we informatie over de oorzaken van slechte adem en hoe je jezelf kunt testen. Een onaangename mondgeur is erg vervelend maar vaak wel eenvoudig op te lossen. Bij adviezen en producten vertellen we je wat je er aan kunt doen en waar je terecht kunt voor producten die echt helpen.

Ik heb zelf een slechte adem

Heel vervelend als je zelf een slechte adem hebt. Het lastige is dat je dit in de meeste gevallen zelf niet goed ruikt. Misschien heeft je partner of collega er ooit een opmerking over gemaakt of heb je een vermoeden omdat je vaak kauwgom of mint-snoepjes krijgt aangeboden.
Wel duidelijk is dat dit probleem mensen heel onzeker maakt tijdens het praten, op het werk en tegenover de partner.
Er zijn een aantal manieren waarop je zelf kunt testen hoe fris of onfris je adem is.

 Test jezelf!

Mijn partner/collega/vriend(in)/familie lid heeft een slechte adem

Wat doe je als iemand in je omgeving last heeft van slechte adem ? Dit is toch een gevoelig onderwerp. Maar hoe breng je dit tactisch. Waarschijnlijk heeft deze persoon het zelf niet in de gaten. Je wilt niet alleen het probleem duidelijk maken maar ook een oplossing aandragen.
Via deze site kun je een persoon anoniem een E-card sturen.

 Stuur een E-card